2022-05-02 Trondheim Solo Sessions #23: Elling Svee // Daniel Buner Formo – Dokkhuset

Trondheim Solo Sessions #23 på Dokkhuset.

Musikerne presenterer seg sjøl:
Elling Svee er en gitarist og elektronisk musiker bosatt i Trondheim. De siste årene har fascinasjonen for krysningspunktet mellom musikk, støy og ren lyd stått i fokus, noe som har ført til at utforskningen av elektroakustiske klanger, teksturer og mikrolyd i stor grad preger lydbildet. Samples, digital manipulasjon og eksterne effekter smeltes sammen i et landskap med paralleller til ambient-eksperimentalister som Tim Hecker og Deathprod, samtidig som det impulsive og spontane står sentralt i improvisasjonen.

Daniel Formos soloprosjekt “The Orchestra of Speech” er et fremføringskonsept som ble utviklet som en del av et kunstnerisk forskningsprosjekt som utforsket de musikalske egenskapene til talespråk så som rytmikk, frasering, dynamikk osv., og særlig forholdet mellom samtale og samspill. Et spesielt instrumentsystem har blitt utviklet for denne utforskningen, med programvare for å analysere, ekstrahere, arrangere, interagere og improvisere med det musikalske innholdet i taleopptak i sanntid. Dette systemet er koblet til et oppsett av transdusere montert på direkte på akustiske instrumenter som trommer, cymbaler og strengeinstrumenter, som sammen med pianoet som base resulterer i et hybrid elektroakustisk enmannsorkester som utforsker forholdet mellom tale og musikk, mellom elektrisk og akustisk, og mellom virtuelle og virkelige lydbilder.

Leave a Reply