2023-03-03 Masterfestival – NTNU Musikk, Dokkhuset

NTNU Musikk sin Masterfestival dag 1. Masterstudenter i musikk viser seg fram for folket og noen spiller eksamenskonserter. Fra programmet:

| 18:00 | Kristian Enkerud Lien Ensemble
Prosjektet tar utgangspunkt i mikrotonal og renstemt musikk og teori etter bl.a. Eivind Groven, Ben Johnston og Harry Partch, og er en bevisstgjøring av klanger utenfor det likesvevende eller tempererte systemet ikledd komponistens bevisste eller ubevisste estetiske valg. Det assosieres til 90-talls post-rock, folkemusikk og konkret musikk.
Emil Bø – trombone
Anna Ueland – synth
Bjørn André Syverinsen – trommer/perkusjon

Kristian Enkerud Lien – ombånda gitar/båndløs gitar/lap steel/komposisjon

| 18:45 | Live Smidt & Nicolas Leirtrø
Duoen Live Smidt & Nicolas Leirtrø er et møte mellom to fremadstormende musikere fra ulike felt og to masterprosjekt. Det ene prosjektet utforsker en utvidet klangpalett for cello, hvor bruk av egen sangstemme flettes inn i lydbildet, og det andre prosjektet er et forsøk på nybrottsarbeid for barytongitaren hvor soundet til sirkelpustsaxofonister som f.eks. Colin Stetson oversettes til buespill på gitar. Sammen komponerer de musikk for et stort klanglig univers med en tydelighet og enkelhet som legger til rette for søkende improvisasjon, samspill og utforskning av ytterpunktene til instrumentene og det soniske. Komposisjonene utforsker konsepter og ideer for langstrakt og sakte utviklende minimalisme og improvisasjon.
Live Smidt – cello & vokal

Nicolas Leirtrø – barytongitar

| 19:30 | Classical Beer in the Bar

Hør på klassisk musikk i baren før neste konsert på scenen!

| 20:00 | FrImro
Eksamen i faget friimprovisasjon.
Rus Nygård-Pearson – kontrabass
Max Serra – kontrabass
Eddie Bond – gitar

Petter Dalane – piano

| 21:00 | Sturla Eide Chamber Music Exam
Sturla Eide fordyper seg i Setesdalsspell, og hans kammermusikkeksamen er rett og slett å spille Setesdalsgangar til dans. Publikum er invitert til å delta.

Leave a Reply