2023-03-04 Masterfestival – NTNU Musikk, Dokkhuset

NTNU Musikk sin Masterfestival dag 2. Masterstudenter i musikk viser seg fram for folket og noen spiller eksamenskonserter. Fra programmet:

| 18:00 | Trym Karlsens Marvil on an Expedition
Marvil on an Expedition er en Trondheimsbasert septett som spiller komponert og improvisert musikk, med energi og retning. Musikk, oftest komponert av Trym Saugstad Karlsen, gir assosiasjoner til artister som Alice Coltrane, Pharoah Sanders og Don Cherry, med innslag og elementer av hip-hop, afrikansk og indisk folkemusikk. Til sammen blir dette en spirituell og intens kombo som samles i lange strekk med eksplosivt samspill, stemningsfulle soloer og svulstige melodier. Den 6. mars drar bandet på turné til India, så konserten på Masterfestivalen blir en liten teaser på hva India har i vente! Marvil on an Expeditions medlemmer er musikere med sterke personligheter som går sammen i et kollektiv proppfullt av energi.
Ville Lähteenmäki – saxofon
Peter Wallem Anundsen – trompet
Jørgen Bjelkerud – trombone
Arne Bredesen – gitar
Nicolas Leirtrø – bass
Tor Haugerud – perkusjon

Trym Saugstad Karlsen – trommer/bandleder

| 19:15 | Beyond Strings
Audun Skorgen forsker på et egendesignet, elektrisk 18-strengs tapping-instrument med flere lydutganger i sitt masterstudium. Han eksperimenterer også med elektroniske lyder for å utvide sitt lydbilde og uttrykk.
Alf Wilhelm Lundberg har tidligere utmerket seg som pianist, komponist, og har vunnet flere internasjonale priser som gitartalent. I Beyond Strings Duo spiller han på en unik 8- strengs akustisk Brahms-gitar samt andre spesialkonstruerte gitarer, som blant annet kan ta i bruk elektroniske lyder.
Instrumentene har større register enn ordinære gitarer/basser. Kombinasjonen av akustisk og elektrisk klangbilde fremhever fordelene av begge verdener. Musikken inneholder lyriske melodier, riffbaserte groover sammen med improvisatoriske oppbygninger i musikken. De har som mål å finne en sammenheng og kontraster mellom groove, riff, og mer melodiske parti i komposisjoner, samtidig som de improviserer for å utvikle temaer.
Audun Skorgen – skorgofon

Alf Wilhelm Lundberg – gitar

| 20:00 | Opera Beer in the Bar
Velkommen til operapub i baren på Dokkhuset!
Det blir full fres, drama, lykke og gråt. Fyll glasset og bli med på denne uforglemmelige kvelden.
Veronika Moan – sang
Line Tandberg – sang
Ingvill Mobeck Siegel – sang
Sivert Jullumstrø – sang
Hanne Dyrendahl Seter – klarinett
Anders Vassli Brekke – piano
Astrid Hanson Wallgren – cello

Leave a Reply