2018-04-14 Linn Halvorsrød «Om å forlenge livet» – Det ekkofrie kammer, nyMusikk

nyMusikk Trondheim inviterte til lydreise med Linn Halvorsrød i det ekkofrie kammer på NTNU, Gløshaugen. Et rom kledd med svarte steinullignende kjegler på alle flater som effektivt demper alle lydrefleksjoner. Det blir rimelig stille altså. Rommet er ikke så veldig stort, med plass til 4 publikummere pr forestilling var det ganske så eksklusivt. Linn serverte en lydinstallasjon med barnelatter som kom fra 5 høyttalere spredd i rommet. En god latter skal jo forlenge livet, men når man blir utsatt for det over lengre tid i et helt stille rom, kan det virke ganske så enerverende etterhvert.

Lydreisen ble fulgt opp på kvelden med nyMusikk salong som ble innledet av et solostykke for triangel med Kyrre Laastad – og dét har jeg ihvertfall aldri opplevd før. Matematikklektor Morten Nome forklarte grundig hva lyd og ekko egentlig er, etterfulgt av en paneldebatt om lydinstallasjonen, før kvelden ble avsluttet av Rik De Geyter på klarinetter.

Leave a Reply