2015-11-08 Paal Nilssen-Love Large Unit – Pøkk, Blæst

Paal Nilssen-Love Large Unit oppholder seg i et terreng hvor man bedriver impro med svær besetning. Helt klart en vanskeligere øvelse enn om man er bare en to-tre på scena. Konserten på Blæst var en fascinerende opplevelse hvor  musikken helt klart har en komponert grunnplan – en lurkikk på et partitur gir en idé om at det er ikke akkurat A4-pop det dreier seg om. Underveis sees stadig fraksjoner av det store bandet som går sammen og bryter ut på sideløp mens resten av bandet trekker seg mer tilbake. Det hele veksler fram og tilbake mellom musikerne med stor dynamikk, og til tider så intenst fra blåserekka foran at man får bakoversveis.

Som sjefen sjøl sa det under konserten – det er rimelig unikt at et så svært band kan reise verden rundt og spille slik musikk.

Leave a Reply