2018-10-20 Stian Westerhus ‘V’ – Dokkhuset

Første gangen jeg så Stian Westerhus var da favorittsønnen kom og spurte en høstdag for 6 år sia, om vi ikke kunne kjøre en tur til Inderøya for å se en konsert. En orgie i fri impro og ville gitarlyder. Siden har enhver anledning vært benyttet når han har spilt i nærheten, alene eller i forskjellige konstellasjoner.
I dette nye bestillingsverket ‘V’ har han samlet alle trådene, foruten en fenomenal gjeng musikere. Og resultatet har blitt en utenomjordisk konsertopplevlese – musikk fra et annet univers. Ikke et parallelt univers men heller antagelig et som står på tvers av vårt. Slik musikk finnes ikke.
Vanligvis bruker jeg å tenke, når jeg er på en bra konsert, at her burde det ha vært noen og filma for å bevare dette for ettertida. Denne gangen slo det meg heller at dette er det ikke noe vits i å filme, en sånn opplevelse er det ikke mulig å feste på film. Dette var kun for de som var til stede. (Jeg tok noen bilder likevel da).

Stian Westerhus – gitar og vokal
Helge Sten – buchla-synth
Frode Haltli – akkordeon
Ståle Storløkken – flygel og synther
Erland Dahlen – trommer

 

Leave a Reply