2023-09-09 Hedvig Mollestads Weejuns – Moskus Bar

MItt første møte med Weejuns var på Moldejazz, i en fantastisk konsert med Trevor Dunn. Så jeg var jo litt spent på hvordan opplevelsen av dem ville være uten bassist. Men ingen verdens grunn til bekymring – Ståle har stålkontroll på den biten også. Å få et sånt band inn på byens beste og mest intime scene foran en fullsatt Moskus bar er bare fantastisk. Ingen andre steder kommer du så tett innpå musikken og bandet som akkurat her. Og musikken – ny for meg, så umulig å si hvor grensa gikk mellom det komponerte og de frie impropartiene. Men midt i konserten dukka plutselig noen kjente toner opp, i form av en heftig versjon av Terje Rypdals Chaser. En verdig homage til en mester.
Det er godt mulig at det var årets konsertopplevelse vi fikk der.

Hedvig Mollestad Thomassen – gitar
Ståle storløkken – Hammond B3 og synther
Ole Mofjell – trommer

Leave a Reply