2023-08-01 Yodok III Live Ritual – Nidarosdomen, Olavsfest

Det er ei stund siden sist Yodok III spilte konsert her i byen, men når det først skal skje – hvorfor ikke i Nidarosdomen under Olavsfest? De kaller gjerne konsertene sine Live ritual, og de jeg har opplevd har stort sett fulgt samme form. Det starter stille og forsiktig for sakte å bygge seg opp til ett eller flere klimaks, og så roe sakte ned igjen. Eller slutte brått. Alt selvfølgelig fritt improvisert underveis.
Rommet i Nidarosdomen må være en drøm å spille slik musikk i når de kan spille sammen med rommet og la den svære klangen bli med som et ekstra bandmedlem. Og mindre drømmeaktig ble det vel neppe da Petra Bjørkhaug kom inn og løfta det hele til nye høyder med sitt orgelspill. En mektig opplevelse.

Dirk Serries – gitar, elektronikk
Kristoffer Lo – flugabone, tuba, elektronikk
Tomas Järmyr – trommer
Petra Bjørkhaug – orgel

Ingrid Skanke Høsøien – lys

Leave a Reply