2023-06-24 Torgeir Lund 50 år – Verkstedhallen

Torgeir Lund  er mannen som driver Crispin Glover Record Shop – en av 4(!) uavhengige platebutikker her i byen. Han driver også Crispin Glover Records. Et særdeles aktivt plateselskap som gjerne gir ut helt magisk musikk innpakket i lekkert design – med fantastiske artister som til nød spiller én releasekonsert når plata deres slippes ut. Det er jo et mirakel at dette går rundt, men vi har altså denne mannen å takke for en hel masse fenomenal musikk som vi ellers aldri hadde fått høre om.

Torgeir er  altrså 50 år i sommer og ble feira med et storslagent overraskelsesparty i Verkstedhallen. Jeg klarte dessverre bare å få med meg siste halvpart av kvelden, men det var strålende nok dét.
Matt Burt & The Busy Dead benytta anledningen til å spille sin andre(!) konsert etter slippet av plata ‘Gravedigger’s Blues’. Ei plate som er obligatorisk i enhver møblert heim. Få de folka ut på veien snarest! The Reilly Express med Enganbrødrene, ved alle tre av dem, sto for kveldens beste gjenforening. Før byens beste Joy Division og Depeche Mode Tribute Band avslutta med en hitparade av kremlåter – med sjølvaste Pekka ‘Peking Duch’ Stokke som supervikar for bassprofessor Michael Francis.

Som seg hør og bør holdt den beskjedne platemagnaten seg i bakgrunnen, langt unna lyskasterne, så han unngikk å bli tatt bilde av i løpet av kvelden. Derfor har jeg her heller et bilde av Torgeir mens han er i ferd med sin favorittbegivenhet – den årlige grevlingavdukinga i Crispin Glover Record Shop. (Torgeir kan skimtes under duken, som han dessverre klarte å få over seg underveis i prosessen.)

Leave a Reply