2017-07-19 Pat Metheny / Arild Andersen / Gard Nilssen – Teatret Vårt, Moldejazz

Gitaristen Pat Metheny spilte tre konserter på Moldejazz i år. Den første var en triokonsert med den kremeste kremen av norsk komp – Arild Andersen og Gard Nilssen.
Fenomenalt gitarspill og alt det der, men noen bør manne seg opp og fortelle legenden at gitarlyden hans suger. Masse klang og ingen diskant, det høres ut som om han sitter nede i ei stor tønne og spiller. Om jeg hadde hørt sånn lyd på stereoanlegget heime så ville jeg umiddelbart begynne å sjekke pickup og høyttalere for å se om det var noe alvorlig feil. Gitarlyden passa så dårlig sammen med den ganske tørre lyden fra den akustiske bassen og trommene at jeg ble sittende og irritere meg. Sånn, bortsett fra dét var det en fin konsert. Gard Nilssen og Arild Andersen hadde vært verdt en konsert helt alene.

PS. Pat Metheny har også et noe anstrengt forhold til fotografering og det er greit nok, sånt må man bare respektere. Alle bildene er tatt i løpet av de første fem minuttene, i fugleperspektiv fra galleriet helt bakerst i lokalet.

Leave a Reply