2021-09-15 Ingar Zach & Ensemble Musikfabrik: ‘Parts of the Horse Are Notably Present’ – nyMusikk, Dokkhuset Scene

Her tror jeg at jeg bare nøyer meg med å stjele arrangørenes beskrivelse av konserten – dette er musikk som må oppleves på stedet!

nyMusikk og Dokkhuset presenterer: Ingar Zach: Parts of the Horse are Notably Present (2021) I samarbeid med Ultimafestivalen I fullt trav gjennom Harry Partchs utrolige instrumentarium! Den anerkjente improvisasjonsperkusjonisten Ingar Zach møter tyske Ensemble Musikfabrik for å spille på Harry Partchs enestående instrumenter.

Ensemble Musikfabrik har flere ganger gjestet Ultima med sine autentiske kopier av Partchs instrumenter. Musikfabrik deler villig sin samling av Harry Partch-instrumenter, som kithara, cloud chamber-skåler, harmonic canon og eroica-siter, så de kan utforskes og bygges videre på av andre musikere og samarbeidspartnere. «Helt siden jeg oppdaget at Ensemble Musikfabrik hadde laget et komplett sett av instrumentene til Harry Partch, begynte jeg så smått å drømme om et prosjekt med Ensemble Musikfabrik og med disse unike instrumentene», forteller Zach.

I Parts of the Horse Are Notably Present kombinerer Zach en akustisk reise gjennom Partchs lydverden med sine egne perkusjonsobjekter og -teknikker, samt noen av ensemblets tradisjonelle klassiske instrumenter. Hesten i tittelen har en metaforisk dimensjon for Zach: «Det er noe med musikken som kom ut av dette som minner meg om prærier og åpne landskap».

Perkusjon: Ingar Zach
Ensemble Musikfabrik

Leave a Reply