2018-04-27 Ola Kvernberg : Steamdome III – Soddjazz, Rødbrygga

Dette var sjette gangen jeg så Ola Kvernberg spille progjazzmonsteret Steamdome, det var andre gang i trioutgave og første gang med Bent Sæther på bass. Hver eneste konsert har vært forskjellige og jeg lurer på om ikke besetninga har variert i alle konsertene også, med unntak av de to første. På de to første konsertene spilte Ola også Theremin men den forsvant underveis. No var den på en måte tilbake igjen i og med at Ola har begynt å synge – og det må vel muligens kunne sies at han har bedre kontroll med stemmen enn med Thereminen. (Og Kirsti Huke kunne i all hemmelighet røpe at han når like høyt i registrene som henne).
Mens den første triokonserten på Moskus bar muligens ble en litt skranglete uroppføring, satt det denne gangen som spikra. Og bassist i verdensklasse Bent Sæther viste seg fram som en høyst verdig vikar for bassist i verdensklasse Nikolai Hængsle.

Og det var selvfølgelig stuvende fullt på Rødbrygga under konserten.

 

Leave a Reply