2016-11-18 Årabrot Speciale m. Ola Kvernberg – Dokkhuset

Trondheim Dokumentarfestival hadde satt opp André Løynings dokumentar Cocks & Crosses. Filmen om Årabrots frontmann Kjetil Nernes, og hva som skjedde da han fikk diagnosen ondartet strupekreft. Filmen er et lite mesterverk og kan anbefales på det varmeste helt uavhengig av musikksmak.
Men etterpå var det konsert – med Årabrot Speciale, dvs Kjetil Nernes og Karin Park. Med spesialgjest Ola Kvernberg – den musikalske stuntmannen som ikke er redd for noen utfordring, og som etter eget utsagn bare stilte opp og lot seg fylte med. Og det ble en konsert utenom det vanlige. Årabrot uten rytmeseksjon er mørke, hypnotiserende, langstrakte dronepartier – med et lysshow produsert av Kyrre Heldal Karlsen – som fokuserer mer på mørke enn lys. Besettende.

Leave a Reply