2016-09-26 King Crimson – Sentrum scene

Endelig en gang skulle det klaffe å få sett King Crimson. Mens de andre artistene fra urtida i rocken – som fremdeles er aktive – framstår som bleke skygger av seg sjøl eller dårlige coverband,  er King Crimson i stadig bevegelse og framstår på en ny måte for hver inkarnasjon. I denne runden er konsertrepertoaret hovedsaklig henta fra de tidlige periodene fram til Red, sammen med nyere stoff fra Power to Believe og oppover. Og jeg må si at stemmen til Jakko Jakszyk passer perfekt til dette materialet. I det hele tatt var dette den perfekte konserten (om vi ser bort fra de to kronidiotene som satt på rada foran og skravla kontinuerlig mens de drakk med begge hendene. I Norge trenges en ekstra plakat på scena som sier “Hold kjeft mens vi spiller for faen!”). Men det skal ikke bandet kritiseres for, de spilte en perfekt konsert med en setliste som det er umulig å klage på. Og lyden kunne knapt vært bedre. Sjøl der vi satt ganske langt fram og ute til venstre var lyden krystallklar og hvert enkelt instrument sto godt fram.

Som kjent er ikke Robert Fripp særlig glad i fotografering mens de spiller, så kameraet ble igjen heime (bildene under er tatt med mobilen – før konserten, og etter at Tony Levin tok fram kameraet for å ta bilde av oss). Men heldigvis har de gitt ut flere liveplater fra de siste turnéene. Den siste er Radical Action To Unseat the Hold of Monkey Mind som inneholder alle sangene de spilte på turnéen i fjor, sammen med en konsertfilm. Starless, muligens den vakreste sangen som er laget – og som de spilte på konserten i Sentrum scene, er henta fra denne filmen.

Leave a Reply