2016-09-03 Major Parkinson – Klimafestivalen i Trondheim, Blæst

Major Parkinson er et av bandene som er alt for sjelden i Trondheim. Sist var vel for nesten to år sia, og i mellomtida har de fått to nye gitarister, ny trommeslager, og – ikke minst – australske Claudia Cox på fele og sang. Et nesten helt nytt band altså.
Denne gangen kom de for å spille et (altfor) kort sett på avslutningsfesten for Klimafestivalen i Trondheim. Og umiddelbart savna jeg den karakteristiske signaturgitaren som alltid har vært framtredende i lydbildet, dvs. jeg savna gitarlyd i det hele tatt. Det er mulig gitarene var lagt lavere for ikke å overdøve fela, men de var nesten helt borte i starten. Det kom seg litt etterhvert, da Claudia Cox tok en liten pause mens de tro til med noen av de gamle slagerne.
Ellers var alt helt topp. Den nye musikken høres lovende ut, med fela som et nytt og spennende innslag. Vokalist Jon Ivar Kollbotn er fremdeles like rolig som ei flue som prøver å fly gjennom vindusruta (og omtrent like enkel å få tatt et bilde av). Og publikum er like entusiastiske som alltid – imponerende med sånt grep om publikum når de nesten aldri spiller konserter her. Måtte de snart komme tilbake, med ny plate.

Leave a Reply