2016-05-07 Doffs Poi – Jazzfest, Blæst

Doffs Poi er Mia Marlen Berg, Oscar Grönberg og Tomas Järmyr. Sistnevnte er kjent som en trollmann bak trommene, aktiv i noe som kan virke som et hundretalls konstellasjoner fra solo cymbalkonserter til det italienske jazz-prog-monsteret Zu. Oscar Grönberg har jeg oftest sett ved pianoet i akustiske jazz-sammenhenger. Og Mia Marlen Berg har jeg sett bare én gang før – da hun nesten blåste taket av Byscenen på Per Borthens juletrefest i fjor.
Sett disse tre sammen, og resultatet blir dynamitt. Ser de beskriver seg sjøl som happy-jazz-core, men jeg trur jeg vil hive på en god dose pønk-holdning oppi miksen. I betydninga ett voldsomt trøkk og energi hele veien. Denne gangen slapp de en single, og de lover ei hel plate til høsten. Håper virkelig det blir releasekonsert igjen for den også.

Singelen finnes her.

Leave a Reply