2017-10-27 Crispin Glover Records feat. POING / Lars Lillo-Stenberg / Lasse Marhaug / Trondheim Bassorkester / Mattis Kleppen – Lille sal, Olavshallen

Torgeir Lund, som titulerer seg sjøl beskjedent som håndtlanger på Crispin Glover Records (populært kalt verdens beste plateselskap), feira åpning av ny platebutikk i Olavshallen og utgivelse av tre plater på én gang med en trippelkonsert med de tre artistene.
Mattis Kleppen var først ute med låter fra sin soloplate Bassgitar. Den utrolig vakre bassgitaren – bygd av mesterbygger Arnt Rian og dekorert av hardingfelespilleren Ottar Kåsa – symboliserer egentlig veldig godt hva det dreier seg om. Folkemusikk og folkinspirert musikk vakkert spilt på akkustisk bass. Sjekk ut denne unike plata.
Neste band ut var Trondheim Bassorkester. De har ved flere Motorpsychorelaterte anledninger spilt – blant annet – låtene Vortex Surfer og True Middle. Nå er de endelig sluppet på 7”. Som ekstranummer spanderte de – om jeg  ikke tar feil – “In C” av Terry Riley. Et bevis på at musikk fremdeles kan provosere – det ble litt urolig på benkene etter hvert som droninga strakte seg ut over halvtimen. Hør verket i et litt annet arrangement her.
Så kom samtidsmusikerne POING, sammen med støygeneral Lasse Marhaug, og Lars Lillo-Stenberg. En spenstig sammensetning jeg gjerne ser flere ganger, et fint høydepunkt på en kveld som godt kunne ha vært arrangert under Fri resonans eller nyMusikk-banneret uten at noen hadde hevet øyenbrynene nevneverdig.
Mer sånn musikk takk!

Leave a Reply