2016-02-07 Rasmus Rohde: Ti mordballader og en om kjærlighet – Antikvariatet

Rasmus Rohde har vært på leit i Gunnerusbiblioteket og på Dora etter gamle tragiske skillingsviser om drap og annen elendighet. Sammen med de medsammensvorne Trygve Brøske, Håvard Lund og Håkon Mjåset Johansen ble det satt ny musikk til visene og resultatet ble gitt ut på plate i fjor.
Konserten på Antikvariatet ble ei ytterst fornøyelig forestilling tross det dystre temaet. Det kan vel kanskje sies at stoffet ble behandlet med den ytterste uerbødighet, men med musikalitet i toppklasse. Passende nok ble visa om den siste som ble lagt under øksa for knivdrap på Sluppen avslutta med en trommesolo – spilt med kniver. Det ser man ikke hver dag.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s