2017-07-20 Pat Metheny & Jaga Jazzist – Teatret Vårt, Moldejazz

Pat Metheny spilte tre konserter under Moldejazz og nummer to var med Jaga Jazzist, og for meg var dette den mest vellykkede av dem. Her gled han mer sømløst inn i bandet og den noe særegne gitarlyden hans stakk seg ikke så stygt ut i forhold til den ganske så massive lydveggen som Jaga alltid setter opp. Settlista besto av både Pat Methenys komposisjoner og noen av de største schlagerne fra Jaga-repertoaret. Jaga satte sitt solide preg på alt sammen, slik at det ble en Jaga-konsert med Pat Metheny-krydder og ingen Pat Metheny-konsert med Jaga som backingband. Og takk for det.

Jaga Jazzist spiller på Pstereo allerede om et par uker, da formodentlig uten ekstrahjelp på gitar. Og da slipper jeg forhåpentligvis å stå helt bakerst og fotografere.

Setlista:
– Toccata (Jaga)
– Last train home (Metheny) / Unquity road (Metheny)
– Bananfluer overalt (Jaga)
– So may it secretly begin (Metheny) / Reminders (Jaga)
– One-armed bandit (Jaga)
– Suomi Finland (Jaga)
– Are you going with me (Metheny)

Leave a Reply