2015-10-31 Resjemheia – Transform Trondheim World Music Festival, Dokkhuset

Kjernemedlemmene i Resjemheia, Mattis Kleppen og Kenneth Kapstad, hadde fått med seg Ottar Kåsa – hardingfele og gitar, og Kristoffer Lo – gitar og blås, for å spille på verdensmusikkfestivalen Transform. Musikken er en fascinerende fusjon basert på folkemusikk fra Telemark og Mali, og blues fra USAs sørstater. En artig konsert som svingte fra stillferdige hardingfeletoner til massiv lydvegg når alle samme trødde til med det de hadde. Så får det heller være at fela forsvant i miksen i de tyngste partiene. Og om noen skulle lure – en Fender Bass VI fungerer aldeles utmerket som strykeinstrument sammen med hardingfela, sjøl om Kristoffer Lo etterpå sa at det var “rått parti” å spille sammen med flerårig landskappleik-vinner på fele.

Og så kan vi jo lure på hva de har gjort med Snah for å få låne den vakre favorittgitaren hans til konserten.
Edit: Jeg har etterpå fått rede på at det er Ottar Kåsa som har malt denne gitaren – opprinnelig for Øystein Greni, som senere ga den videre til Snah.

2 thoughts on “2015-10-31 Resjemheia – Transform Trondheim World Music Festival, Dokkhuset

  1. Hei Thor Egil,
    Undertegnede var på Resjemheiakonserten.Jeg har laget trommesettet Kenneth bruker. Jeg har også nylig laget noen trommelamper/innsatallasjon på Dokkhuset og ønsker å legge ut noen bilder samlet på facebook. Har spurt Kenneth og han sier ok til at jeg kan bruke bildet av han som du har tatt.
    Er det ok for deg? Hadde satt stor pris på det:)
    Forøvrig veldig bra bilder du tar!!

    mvh.Trond Kopperud

Leave a Reply