2015-10-28 2 x solo: Michael Duch og Kim Myhr – Trøndelag senter for samtidskunst

Dobbel solokonsert med Kim Myhr og Michael Duch på Trøndelag senter for samtidskunst. Vi fikk en konsert som konsentrerte på klanger – interferenser og overtoner. Det er ikke bare innafor pønken man klarer seg med få akkorder. Det meste av Kim Myhrs sett gikk på ett grep, hvor han lokket fram et stadig varierende lydbilde fra gitaren. Det minnet faktisk litt om Rhys Chathams konsert Guitar Trio i Rådhussalen tidligere i vår, bare i akustisk soloversjon. En kort, glidende overgang til Michael Duch som fortsatte med å lokke fram kjente og ukjente toner fra bassen. Her kom det dype interferenser, og lyse overtoner man ikke skulle tro var mulig å få fram fra et så stor og tungt instrument.

For øyeblikket viser Senter for samtidskunst utstillingen Waterworks av Svein Flygari Johansen. Så passende nok besto “sceneshowet” i langsomt dryppende vanndråper ned på en liggende skjerm, hvor en lyskaster reflekterer bølgene i vannet opp på veggen bak musikerne. Fiffig.

Se også 2015-04-22 Rhys Chatham i Rådhussalen

Leave a Reply