2023-08-03 Ola Kvernberg & Trondheim Symfoniorkester: Steamdome III – Borggården, Olavsfest

Ola Kvernberg sa i løpet av konserten at det var strålende at over 3000 mennesker hadde møtt opp i Borggården for å oppleve musikk de aldri hadde hørt før. Vel, det var et par hundre av oss som hadde fått med oss første test av Steamdome III – Steamdome Labs på Trykkeriet, og siden da hadde gleda oss som unger til fullskalautgaven med symfoniorkesteret.
Det ble kanskje litt mindre massivt trøkk enn vi er vant til fra tidligere Steamdomeutgaver, men det er vel forskjellen på inne- og ute-scene. Til gjengjeld ble det mer plass til luft og symfoniske partier – takk til symfoniorkesteret. Publikum var selfølgelig ikke klare til å gå heim etter den nye musikken så det ble flere klassikere som ekstranummer. Og helt til slutt en vakker ‘Jag mot vind’ tilegna mamma og pappa sammen med storesøster Jorun Marie Kvernberg og orkesteret.

Ola Kvernberg – fele, bratsj, piano, synther
Nikolai Hængsle – bass
Øyvind Blomstrøm – gitar, pedal steel
Daniel Formo – orgel, synther m.m.
Erik Nylander – trommer, perk, trommemaskin
Olaf Olsen – trommer

Trondheim Symfoniorkester & Opera m. dirigent Nick Davies

Tor Breivik – lyd
Steffen Telstad – lys

Leave a Reply