2019-06-21 Mannskoret // Svartlamon Hardkor – Byscenen

Når Mannskoret fra Oslo inviterer seg oppover til Trondheim for å få synge med sine helter i Svartlamon Hardkor er det en sjelden anledning til å få høre gullkorn fra musikkhistorien i nye og friske arrangementer – for å si det mildt.
Hardkoret er et audiovisuelt fyrverkeri med Truls Rigidenten Lorentzen laust og ledig i en sentral rolle. De gikk bredt ut og serverte både sjølkomponerte, lokale og internasjonale perler, henta fra folk som Thåstrõm, Turboneger (oversatt til nynorsk for at folk virkelig skulle få med seg teksten). Og de avslutta med intet mindre enn King Crimsons 21st Century Schizoid Man – i en versjon fullt på høyde med originalen.
Mannskoret på sin side så mer formelle ut – de mente kanskje det var nødvendig å kle seg i dress når de skulle på bytur. Programmet var mer konsentrert om lokal musikk, med flere låter av Jokke og Raga Rockers, pluss innslag av deLillos og Frank Zappa. Et stort høydepunkt i repertoaret var The Aller Værstes ‘Må ha deg’.
Det store samforente ekstranummeret ble selvfølgelig ‘Kanskje kommer kongen’ av Norges evige popkonger Knutsen og Ludvigsen.

 

Leave a Reply