2017-10-20 Thåström – Stavanger konserthus

Når ingen i Trondheim finner det for godt å få til en konsert med Thåström så er det bare å ta turen til et sted hvor det er mulig å få sett ham – i dette tilfellet konserthuset i Stavanger. Thåström har vært en jevn leverandør av gull – helt siden starten i Ebba Grön i 1977, via skandinavias største rockband Imperiet, industrirockprosjektet Peace Love and Pitbulls og en lang rekke soloplater. Tekstene har alltid vært viktige i Thåströms musikk. Og fra de politiske tekstene tidlig i karrieren har de med årene blitt mer peronlige.
Lydmessig har han i det siste begynt å nærme seg igjen det tungindustrielle lydbildet fra PLP, spesielt i konsertsetting. Bandet er – så vidt jeg kunne se – det samme som han hadde med på konserten i Borggården for 5 år sia og danner en massiv vegg bak den alltid intense og nærmest frenetiske Thåström. Bortsett fra når de innimellom tar et skritt tilbake og lar frontmannen roe ned med kassegitaren. Det er fantastisk å få oppleve en slik intens konsert med Thåström, det må være lov å håpe at noen tar grep og får ham en tur til Trondheim ved neste anledning. Det begynner å bli noen år sia sist.

One thought on “2017-10-20 Thåström – Stavanger konserthus

Leave a Reply