2017-09-13 Bombino – Transform World Festival, Dokkhuset

Det er vel sjelden det har blitt dansa mye under konserter på Dokkhuset som under denne, med Bombino – ørkenblues fra sør-Sahara, eller Tuareg-rock. Transform – Trondheim World Music Festival må vel regnes som en slags åndelig arvtaker etter  TMV-festivalen, som fora byen med verdensmusikk oppover 90-tallet. På andre forsøk lyktes det å få hit Omara Moctar og Bombino. De kommer fra Agadez, midt i Niger, og serverte drøye eto timer med uhyre fengende og dansbar musikk. At Moctar sang på et språk de færreste i salen forstår og så ned på gitaren så og si hele veien spilte ignen rolle musikken nådde likevel fram til publikum, som ble ganske så euforiske utover kvelden.
En stor takk til Transform som bringer inn slike mektige inntrykk fra der ute i vår lille verden.

Leave a Reply