2016-11-10 Sly & Robbie meet Nils Petter Molvær – Dokkhuset

Musikkens stødigste og mest kjente rytmeseksjon Sly & Robbie møter Nils Petter Molværs ambient-trompet, godt hjulpet av supergitarist Eivind Aarset og Vladislav Delay på støyeffekter og live sampling. Det blir en litt treg start før rytmene tar skikkelig tak og det begynner å bli vanskelig å sitte stille (enkelte ganger burde stolene på Dokkhuset kastes ut). Sly Dunbar og Robbie Shakespeare er et nærmest symbiotisk rytmepar, sjøl om de på scena er to vidt forskjellige personligheter Sly Dunbar sitter godt gjemt og nesten usynlig nede bak sin trommevegg mens Robbie Shakespeare er showmannen som skaper liv på scena. Deres rytmer ligger hele tida som et dønn stødig underlag for, og skaper liv, til Nils Petter Molværs svevende trompetklanger.
PÅ samme måte som i Molde i fjor, fikk Robbie Shakespeare sin solospot hvor han skulle lage litt show for publikum. Artig nok, men denne gangen tok det dessverre litt overhånd, og hele konserten fisla ut i forsøk på å få med publikum på allsang og klapping.

Leave a Reply