2015-10-10 BARE IKKE NOK – En hyllest til The Aller Værste! – Byscenen

Da jeg så annonseringa av denne konserten var det navnet Broen som var den største overraskelsen for meg. Hvilken kobling har de til TAV liksom? Og så viser det seg at det var en konsert med akkurat Broen som satte initiativtaker Lars Olufsen på tanken om å lage en hyllestkonsert til The Aller Værste. Og ved litt nærmere ettertanke finnes det klare fellestrekk mellom TAV og Broen. Begge har en veldig leken og spretten tilnærming til musikken, den er full av overraskelser. Begge har politiske tekster som går utenom de typiske slagordene.

Og konserten var en stor opplevelse. I tillegg til et intervju med bandet fikk vi framført hele plata Materialtretthet og vel så det. 12 band var på scena og tok stort sett 2 sanger hver, bortsett fra Broen som slo til med 4. Alle hadde sine særtrekk, men de hadde til felles at de kunne plukke sanger fra ei setliste bestående utelukkende av klassikere. The Aller Værste ga ikke ut mye, men alt de ga ut står som påler i norsk musikk.

Leave a Reply