2015-05-15 YODOK III – live recording – Dokkhuset

YODOK III med Kristoffer Lo, Tomas Järmy og Dirk Serries inviterte til festaften på Dokkhuset.
Som oppvarming fikk vi en liten film med gatedansere, som var musikksatt av Yodok III. Showet fortsatte så med et solosett fra hver av de tre. Dirk Serries startet forsiktig, med å invitere oss inn i den stillferdige enden av sin ambient-verden. Tomas Järmyr tok det et par hakk opp med et solosett på sine cymbaler (han spiller eksamenskonsert på Dokkhuset den 21. mai – verdt å få med seg). Kristoffer Lo avsluttet solodelen med å kjøre intensiteten helt opp i taket med tuba, flugabone og sin nye Bass VI.

Hovedattraksjonen kom etterhvert på. Tomas Järmyr hadde for anledningen satt sammen byens største trommesett, men trioen startet likevel varsomt med et stillferdig lydlandskap som sakte og forsiktig ble bygd opp på klassisk Yodok-manér til de store høyder, og ned igjen. Fascinerende å se og høre disse tre improvisere fram disse landskapene i lydhørt samspill.

Mot slutten av konserten tok Tomas Järmyr i bruk alle trommene for det de er verdt. Det ble så voldsomt at det kunne nesten virke som Dirk Serries og Tomas Järmyr fikk plassproblemer for sine klanger i lydbildet ei stund der.

Det skal bli interessant å høre hvordan dette vil fungere på plate – eller kanskje det blir kassett igjen?

Leave a Reply