2022-08-18 Christina Kubisch: Hidden Waves – Partiturutstillinga, nyMusikk, Kunsthall Trondheim

nyMusikk sin årlige partiturutstilling er tilbake etter to års påtvunget pause. Årets komponist er den tyske lydkunstneren Christina Kubisch som har laget en utstilling med lydinstallasjoner hvor publikum sjøl lager sin musikk ved interaksjon med ledninger som sender ut signaler.
‘Weaving’ besto av 1600 meter kobberkabel hengt opp i taket, hvor man ved hjelp av øretelefoner kunne få inn signaler alt etter hvordan man beveget seg i forhold til kablene. ‘Il respiro del mare’ – to “trær” av ledninger hvor man kunne fange opp signaler ved å bevege lyttekuber med høyttaler omkring og i fohold til ledningene.

Det var nesten like fascinerende å se de andre bevege seg rundt i utstillinga som å prøve det sjøl.

Leave a Reply