2019-07-31 Motorpsycho med venner – Byscenen, Olavsfest

Motorpsycho laget et bestillingsverk inspirert av Håkon Gullvågs kunst til Olavsfest. Verket består av meditasjoner til fire av Håkon Gullvågs malerier, som deretter er satt sammen til en helhet. For å framføre dette fikk de med seg Ola Kvernberg og Lars Horntveth. Og i tillegg videokunstner Boya Bøckman til å illustrere det hele med video, og så basert på maleriene, både bak bandet og på ei gardin foran. Liveimprovisert video som tok det hele til et helt nytt nivå.
Musikken starta med lydlandskap som sakte bygde opp til store høyder og ned igjen. Massivt og vakkert. Dette er så komplekse saker at det vil kreve flere runder å fordøye det hele – så la oss håpe at det blir mulig å høre igjen framover. Det var også noe sang inni der, men den forsvant i lydveggen – ihvertfall for meg. Etter det nye verket fikk vi tittelsangene fra de to siste platene The Crucible og The Tower. Disse også har sterk tilknytning til Håkon Gullvåg – Han har levert platecover til begge. Solide versjoner også av disse. Vi får kanskje takke for at de ble spilt i omvendt kronologisk rekkefølge slik at vi fikk den litt optimistiske kjærlighetserklæringen fra The Tower som avslutning.

 

One thought on “2019-07-31 Motorpsycho med venner – Byscenen, Olavsfest

  1. Wow, what some kind of really great fotos!!!!!
    i can feels the atmosphere.
    Wow , thor egil…. great job!!!!

Leave a Reply