2018-07-21 Motorpsycho – Teatret vårt, Moldejazz

Årets høydepunkt på Moldejazz – ihvertfall for oss med litt hang til det elektriske. Med Kristoffer Lo og Ola Kvernberg på laget skulle det godt gjøres å få det til å bli noe annet enn helt fenomenalt. Motorpsycho er selfølgelig tung rock, og det er like selvfølgelig også jazz. Jeg har aldri hørt bandet spille en sang på samme måte to ganger. Improvisasjon er kjernen i det de driver med på scena. Denne gangen starta de konserten med en tre kvarters versjon av improperla Un Chien d´espace. Deretter fikk vi en serie låter fra den siste plata The Tower, før de tok det helt ned med en neddempet utgave at Feel som ekstranummer.
Det som var nytt denne gangen var selvfølgelig Ola Kvernbergs fele. Jeg var spent på forhånd om han ville klare å bryte igjennom lydmuren, men ingen grunn til bekymring – Teatret Vårt har lydanlegg og akustikk i toppklasse, og resten av bandet ga ham veldig god plass til å boltre seg. De trakk seg helt ned til tider slik at han fikk slippe løs med sine soloer. Som alltid fra verdens beste band – en stor opplevelse.

Leave a Reply