2018-07-18 Jazzintro 2018 Finale – Storyville, Moldejazz

Jazzintro er en konkurranse hvor man først plukker ut 8 av de mest lovende artistene/gruppene i Norge, og så spiller disse mot hverandre to og to i innledende runder, før de fire beste blir sendt til finalen på Moldejazz. Årets finalister i det grelle led-lyset på Storyville var Billy Meier, I Like to Sleep, Relling, og Master Oogway. Fire helt ulike band innenfor fire forskjellige sjangre, og det må ha vært en absurd oppgave for juryen å skulle velge hvilke av disse som var best.
Men til slutt fikk vi tidenes yngste vinnere av konkurransen, som hadde meldt seg på for moro skyld og, uten noen forventninger – favorittbandet I Like to Sleep.

Juryens begrunnelse: “Vinnerne av Jazzintro 2018 innehar en musikalsk tyngde og modenhet. De opptrer som en særegen organisk enhet. Musikerne har hver for seg et høyt teknisk nivå og formidler kollektivt et stort og bredt musikalsk spekter. Det er et band som tør å ta sjanser og som har en evne til å ta publikum med seg inn i deres suggererende univers. Musikken er ekspressiv og eksplosivt vakker. Bandet har potensial til å bli stilskapende innen norsk jazz.”

 

Leave a Reply