2018-07-17 The MaXx & Trondheim Jazzorkester – Teatret vårt, Moldejazz

Prog-orama med The MaXx & Trondheim Jazzorkester. Jeg har sett The MaXx jevnlig siden jeg første gang oppdaga dem på Trondheim Calling for drøyt tre år sia. De er et oppkomme av kjappe taktskifter og spretten instrumentalmusikk. Veldig nært beslektet med søsterbandet Poffs Poi, hvor den store forskjellen er at vi får Mia Marlen Berg på vokal som erstatning for Petter Krafts gitar og sax. Så da jeg hørte at The MaXx skulle spille med Trondheim Jazzorkester var Mia den eneste jeg var sikker på ville være med i besetninga. Resten av jazzorkesteret er også handplukka for anledninga – jeg tror i farta at det er ingen medlemmer her som også var med i den forrige konserten jeg så med jazzorkesteret.
Men musikken var i typisk The MaXx-landskap. Den spratt utålmodig i alle retninger og rytmer. Aldri kjedelig og nesten aldri et hvileskjær. Stadige overraskelser – Petter Kraft slo til og med til med en sang midt inni der som like gjerne kunne ha vært av Neil Young. Og til min store glede fikk vi en ny duett/duell med Mia Marlen Berg og Petter Kraft, som de også gjorde på dobbelkonserten med The MaXx/Doffs Poi på Dokkhuset i vår. Verdt billetten helt alene.
Alt for mye til å ta inn over seg i én dose, dette må man se flere ganger for å klare å fordøye.

 

Leave a Reply