2018-05-13 Ståle Storløkken «Twilight Saloon» – Jazzfest, Dokkhuset

Det største høydepunktet på årets Jazzfest kom helt til slutt – med Ståle Storløkkens bestillingsverk Twilight Saloon. Han ymta på forhånd om at det kunne bli litt anderledes enn vanlig er fra den kanten, og det stemte jo. Tittelen antyder noe dunkelt og drømmeaktig, med barpreg fra Americana-land. Ganske så treffende. Noen partier var så skranglete Wall of Voodoo-aktige at det bare hadde vært å legge Stan Ridgways stemme rett oppå. Andre partier var så svevende og rolige at man nesten kunne sovne bort. Han har vevd en slags historie rundt musikken og tok seg heldigvis tid til å forklare underveis slik at vi også fikk ta del i denne ekstra dimensjonen.
Og med et band plukka fra absolutt øverste hylle av musikere så ble det bare en magisk konsert.

Ståle Storløkken – komponist og tangenter
Anja Lauvdal – tangenter
Lucy Railton – cello
Eirik Hegdal – treblås
Hans Hulbækmo – slagverk

 

Leave a Reply