2018-01-19 The MaXx & Doffs Poi – Dokkhuset

Dette har vi venta på lenge – The MaXx og Doffs Poi på samme scene. The MaXx er Petter Kraft, Oscar Grönberg og Tomas Järmyr, mens Doffs Poi er Mia Marlen Berg, Oscar Grönberg og Tomas Järmyr. Nesten sammenfallende besetning altså – så et samarbeidsprosjekt er kanskje ikke helt overraskende.
Først et sett med The MaXx, instrumental musikk med mildt sagt spretten rytmikk, og et samspill som tyder på mange år sammen i øvingsrommet. Etter en liten pause starta andre sett med en improduell med Mia og Petter hvor vokal og sax følger hverandre opp og ned og fram og tilbake. Og så, med Oscar og Tomas tilbake, Doffs Poi. Melodiene og den spretne rytmikken er i samme landskap som The MaXx, men på toppen Mia Marlen Bergs fantastiske stemme og “Bjørkaktige” sceneopptreden.
Det skal bli utrolig spennende å se hva denne gjengen klarer å koke sammen til årets bestillingsverk for Moldejazz, dvs. det er The MaXx som har fått oppdraget, men det vil vel ikke være veldig overraskende om Mia Marlen Berg blir med som vokalist der også.

Leave a Reply