2017-07-18 The MaXx – Alexandraparken, Moldejazz

At de tre velintegrerte Trondheimsvenskene i poweravantrocktrioen The MaXx skulle stikke av med norges største jazzstipend sto ikke akkurat øverst blant kandidater jeg ville ha gjetta på før annonseringa. Men desto mer gledelig da at noen er villig til å spandere en millon kroner på et så spenstig prosjekt som dette.
De tre; Petter Kraft, Oscar Grönberg og Tomas Järmyr – som sikkert spiller i minst 50 band tilsammen – skal altså lage et bestillingsverk som skal spilles sammen med Trondheim Jazzorkester under festivalen til neste år. Forventningene ble plutselig skyhøye til hva vi kan få oppleve. Regner med at rytmefigurene blir minst like finurlige som under årets konsert med Espen Berg.
Etter at Arild Rønsen på uvanlig tynn is forsøkte å intervjue Tomas Järmyr om planene (de holder kortene tett inntil brystet) så spanderte de en liten men heftig konsert som antagelig dekker det meste av det de har gitt ut foreløpig.

Hør dem på Tidal.

Leave a Reply