2017-07-14 Per Spjøtvold, Den store krisefesten – Lobbyen

Per Spjøtvold er 40 år, og skal ut på reise for å prøve å legge ungdommen bak seg. Om Den Store Krisefesten var et desperat forsøk på å finansiere turen vites ikke, men det var ihvertfall ingen krise å spore i lokalet. En heidundrende muiskalsk fest med tre band i kjapp rekkefølge – alle selvfølgelig med jubilanten i sentrale posisjoner.

Først ute var Per Spjøtvold Tribute Band, som kunne by på historiske godbiter fra sjefens produksjon. Trønderpønk fra skoledagene, via selutleverende sang om trekantdrama i ungdommen – til russisk coverlåt spilt inn etter å ha blitt forvekslet med opphavsmannen på tur (om alt annet skjærer seg er danskebåt-orkester tydeligvis et alternativ). Mye hitpotensiale i det stoffet der.

Neste band. Faunanaut – dyster skogprogfolkmetall. Med Andreas Elvenes gudommelige stemme i front kan det jo ikke bli feil. Hvor ble det av den karrieren?

Kveldens headliner var Goat The Head – “Contemporary Primal Caveman Death Metal”. Om ikke taket var løfta før så gikk det helt av hengslene nå. Kirsti Huke slo til med strålende gjestevokal, og bakerst i lokalet sto plateselskapdirektøren og klødde i fingrene etter å få lov å gi ut materialet på skikkelig plate.

Leave a Reply