2016-10-26 The Young Mothers – Dokkhuset

Et ytterst gledelig gjensyn etter konserten deres i Klubben på Samfundet rett før påske i fjor. De kunne ha lurt de fleste til å tro at dette er en vanlig jazzkonsert da de gikk på scena. Ja bortsett fra Stefan Gonzalez da – vibrafonisten og trommeslageren ser ikke ut som den gjengse jazzmusiker akkurat. Men det starta ganska forsiktig, og bygde seg sakte oppover på ganske tradisjonelt vis. Så tok det tok seg fort opp med rap fra Jawwaad Taylor og generelt mer urbane beats. Og det tok etterhvert fullstendig av med hardtslående saker og vokalprestasjoner fra Stefan Gonzalez som ville gjøre enhver metalhead yr av glede.
Et fyrverkeri av en konsert som burde ha tiltrukket seg et atskillig bredere publikum enn de vanlige jazzistene som frekventerer Dokkhuset til daglig.

Og trommeslager for anledningen – Hans Hulbækmo – så ut til å kose seg svett, litt mer svett enn vanlig faktisk.

Leave a Reply