2016-07-19 Ola Kvernberg «Steamdome» – Teatret vårt, Moldejazz

Ola Kvernbergs Steamdome var et av høydepunktene for meg på Jazzfest, så no var spørsmålet om det ville bli enda bedre på Moldejazz? Bedre spilt kanskje, men jeg savna den entusiastiske  og veldig svette stemninga blant publikum fra konserten på Blæst, hvor det ble ekstremt varmt og fuktig etterhvert. På scena var derimot alt som det skulle være, sjøl om de – tydeligvis i mangel på jungelplanter i Molde – hadde pynta med plastjuletrær. Jeg ser stadig referanse til spaghettiwestern og Ennio Morricone i beskrivelser av dette verket, men for meg minner det til tider mer om Talking Heads på det mest tropiske, spesielt med den fantastiske og ultratighte rytmeseksjonen som sitter midt på scena her. Spent på om denne energien er mulig å overføre til plate.

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s