2015-07-14 Sly & Robbie meet Molvær – Teatret vårt, Moldejazz

Dette var en konsert å glede seg til. En anledning til å få se legendariske Sly & Robbie sammen med Nils Petter Molvær. Og som ekstra bonus, lydmagikerne Eyvind Aarseth og Vladislav Delay. Sly Dunbar så unektelig en smule skrøpelig ut da han kom inn på scena, men da han fikk satt seg ned bak det laveste trommesettet i byen satt rytmene som et godstog. Sly Dunbar og Robbie Shakespeare har mildt sagt lang erfaring som dønn stødig rytmeseksjon, og sammen med Molvær ble det magi. Musikken er i samme landskap som skiva “Jah Wobble * Bill Laswell – Radioaxiom – A Dub Transmission”, hvor forøvrig Sly Dunbar også er med.
Robbie Shakespeare bidro også med litt sang. Noen linjer fra Pink Floyds “Another brick in the Wall” ble et populært innslag, og fikk til og med litt publikumsfrieri med call-response helt på slutten.

Leave a Reply