2021-09-24 Hilmar Þórðarson ‘Hearing the Air’ / ‘Requiem for Melting Ice’ – Verkstedhallen

Komponisten Hilmar þórðarson hadde en dobbel konsert i Verkstedhallen denne kvelden. Først ute var plateslipp for ‘Hearing the Air’ med Trondheim Sinfonietta. Svært luftig og atmosfærisk musikk. Har aldri lagt merke til at det er knirk i gulvet i Verkstedhallen før no.

Etter en kort pause var det klart for ‘Requiem for Melting Ice’ med musikk, en installasjon av smeltende iskuler og danseren Claudia Picenoni, Icelandic Sound Company på elgitar og en hel vegg med gonger, Kór Kjartan,s og Hilmar þórðarson med en digital hanske som brukes til å kontrollere og prosessere lyden fra instrumentene.

Hilmar þórðarson – dirigent, digital kontrollhanske
Kór Kjartans – vokal
Claudia Picenoni – dans
Gunnar Kristinsson – perkusjon
Ríkharður H. Friðriksson – gitar

Leave a Reply