2019-02-17 Motorpsycho – UFFA

Når høvdingen i verdens beste band akkurat er i ferd med å bikke 50 og bandet finner ut dét er en utmerket anledning til å dra tilbake til stedet hvor de spilte sin første konsert –  UFFA – for å spille den antagelig raskest utsolgte konserten i sin karriere. Det har jeg lyst til å være med på – men bilettene var borte lenge før jeg oppdaga at de var lagt ut til salg. Det ble noen desperate følere i diverse retninger for å prøve å redde situasjonen, men så kommer Morten inn som en reddende engel, med en billett til overs – skylder deg en øl kompis!
Og til alt overmål er favorittplassen ledig når jeg kommer inn. Rett foran stortromma, og midt i fokuspunktet for gitar- og bass-ampene på hver side. Da er det lite aktuelt å flytte seg rundt i den fullpakka salen for å få bilder fra andre vinkler. Enkelte ganger er prioriteringa klar.
Det blir to timer med hardkjør fra tidenes powertrio. Ikke ett keyboard i sikte – bortsett fra den uunværlige Taurusen da. Dvs det blir noen minutter med rolig jazzimpro når Snahs Hiwatt tar kvelden tre minutter ut i første sang. Bent og Tomas holder grooven gående mens Snah og Morten Fagervik fisker reserve-Hiwatten opp av baklomma og får plugga den inn. Så er det telepatisk samspill, brede glis og fullt trøkk de to neste timene, til de ikke får lov å fortsette lenger. UFFA har vel naboer de også.

Gratulerer med dagen Bent!

 

Setliste:
– Psychotzar
– Bartok
– Nothing to say
– August
– Crucible (part of it) >
– Dreamhome
– The Tower
– Victim of rock >
– You lied >
– Hogwash (brilliant version) >
– Tristano >
– Black to comm
—————
– Into The Sun

Leave a Reply