2018-03-12 Laibach – Byscenen

Så vidt jeg kan se har ikke Laibach spilt i Trondheim før. Men det slovenske bandet har ihvertfall turnert i Nord-Korea, og no altså på Byscenen. Så hva kan vel da passe bedre, i Olav Trygvasons by, enn å starte med en sats fra Edvard Griegs opera om grunnleggeren av byen – sunget på norsk. Ingen munter historie, men desto mer symboltung ifølge Laibach.
Og etterpå ble det mer tung musikk, illustrert med mer symboltung film og sceneeffekter. Men det er vel ingen som går på konsert med Laibach og forventer en livsbejaende hurrakonsert. Det løfta seg riktignok litt på slutten, med en liten hitparade som ble avslutta med perlen Leben ist Leben som siste ekstranummer. En absolutt strålende konsert.
Det er utrolig fint å få se noe litt utenom det vanlige i Trondheim innimellom. Man kan jo av og til få inntrykk av at artister går litt i sirkel i turnéruta, men dette var endelig noe nytt. Takk for det!

Setlista finnes her

Leave a Reply