2018-02-17 De Press – Byscenen

Etter en nostalgikveld med Raga Rockers og utsolgt hus var det no De Press sin tur til å fylle Byscenen for å spille gamle sanger om igjen. Med seg hadde Andreaj Nebb Helge Hovland – gitar, Atle Rakvåg – bass og Jonas Kjærnsrød – trommer, hvorav ihvertfall  Helge Hovland har arbeidet med Nebb ganske så lenge – både på De Press-plata Rekyl (2006) og på Nebbs soloplate Kvite fuglar (2000).
Sjøl om De Press har gitt ut nærmere 20 plater gjennom snart 40 år var det først og fremst den legendariske plata Block to Block (1981) folk var kommet for å gjenoppleve. Og der gårsdagens konsert med Raga Rockers – med nesten komplett originalbesetning – virka lettere uinspirert og forsvant i elendig lyd, stilte Andrej Nebb med et band bestående av entusiastiske “ungdommer” som gjenskapte magien til det perfekte. Lokale krefter på lys og lyd – Steffen Telstad og Ketil Nicolaysen – lagde atmosfære og krystallklar lyd.
Etter Block to Block kom de nesten like legendariske singelutgivelsene som kom ut etter plata; Lars Hertervig, Østavind og Fiskepudding – komplett med demonstrasjon av hva en fiskepudding bør brukes til. Og i tillegg Kvite Fuglar fra soloplata med samme navn med tekster av Tor Jonsson. Den neste LPen, Product, fikk bare med én sang før Andrej Nebb mente at det ble for dystert på en slik kveld. Istedet ble det ekstranummer; Kalhoz, Bo jo cie kochom og Fiskepudding én gang til – den siste med nyskrevet tekst i andre runde.
Men publikum ville ha valuta for pengene, så bandet ble klappa inn nok en gang og fikk ikke gå igjen før en tredje runde med Bo jo cie kochom til slutt. Snakk om å levere varene.

Leave a Reply