2015-11-14 I Like to Sleep – Ila Brainnstasjon

“I like to sleep. There is no set time of day for sleep. You sleep when you’re tired, that’s all there is to it.” – Thelonious Monk

Sitatet fra Thelonius Monk er visstnok opprinnelsen til navnet denne trioen har valgt. De er Amund Storløkken Åse, Nicolas Veas Leirtrø og Øyvind Leite. Ifølge dem sjøl spiller de powerjazz, og det er vel en like god beskrivelse som noe annet. På denne debutkonserten fikk vi hardt trøkk med intrikate rytmer på kanten av det de sjøl klarer å håndtere, men også stille akustiske partier hvor den evige praten fra bakre deler av lokalet trenger igjennom musikken. På de siste numrene fikk de også assistanse fra Simon Hagerup Holm på saxofon og kubjelle.
Og applausen ville ingen ende ta – De gikk tom for repertoar, så de ble nødt til å ta en av låtene om igjen til slutt.

Neste sjanse til å se trioen blir, om ikke før, på årets julejazz 28. desember på Scandic Nidelven. Da blir det visstnok også med gjestevokalist.

Leave a Reply