2015-11-04 Christian Wallumrød & Trondheim Jazzorkester – Dokkhuset

Har aldri sett scena på Dokkhuset så fullstappa av utstyr. Og jeg trur også det må være den yngste utgaven av Trondheim Jazzorkester jeg har sett, som kom for å spille Christian Wallumrøds verk “Untitled Arpeggios and Pulses”. Stykket ble skrevet til Kongsberg Jazzfestival i 2014. Nå er plata ute – og orkesteret er ute på releaseturné.

Det hele starter varsomt med et lite, repeterende, pianotema, som så etterhvert blir plukka opp på en gitar. Det hele bygges veldig langsomt opp med flere og flere instrumenter som kommer inn etterhvert. Det svære flygelet som står som en mur midt på scena forlates til fordel for synther og elektroniske lyder. Intensiteten og volumet bare øker utover – inntil det er over etter en liten time, og publikum (eller ihvertfall jeg da) sitter igjen og ønsker seg mer. En musikalsk triumf.

Leave a Reply